top of page
    A kezdetek
​
   Egyesületünk 2014. február 9-én alakult. Létrejötte egyedi és különleges. Az alapítótagok egyik este szórakozásból szánkózni mentek, amit egy activity-est követett. Az estet másik héten megismételték, amikor támadt az ötlet, hogy ne csak maguknak szerezzenek örömet, hanem tegyenek a faluért is. Így jött az Ifjúsági Klub Újfaluban. Március 15-re már ötlet is született, hogy mutatkozzanak a faluban újdonságukkal. Egy Pilvax kávéházat alakítottak ki a helyi kultúrotthon páholyában az ünnep margójára. A tevékenységek és ötletelések közepette alakult át Ifjúsági Klub Újfaluban-ról, Ifjúsági Klub Újfaluért-ra. Ebben az évben került sor az elsÅ‘ Gyermeknapra, itt a kisebbek, iskolások voltak elÅ‘nyben, majd egy kétnapos Sátortábor, ahová a falubeli és környékbeli fiatalok jelentkezhettek csapatokban, Å‘sszel moziesteket is rendeztek.
​
​
​
    2015-ös év
​
   2015- ben ezen rendezvényeink mind- mind ismétlésre kerültek. Emellett volt néhány újdonságunk is az elÅ‘zÅ‘ évhez viszonyítva. Már az év elsÅ‘ hónapjában sor került egy hármas könyvbemutatóra, ahol Ilyés András Zsolt helyi író könyvei kerültek bemutatásra és népszerűsítésre.
   Ezt követte egy fotókiállítás, ami elÅ‘re meghirdetett volt, falunk szépségei, látványosságai témakörben. Ezt kétszer is megmutathattuk a nyilvánosságnak, egyszer falunkban, egyszer pedig a Szent György napok keretén belül az Ifjúsági Udvarban. Ezt követte a kosaras bál, amivel újra szerettük volna éleszteni a hagyományt és továbbvinni.
Nyarunkat is kihasználva újra megrendeztük 2. Sátortáborunkat, most már újabb ötletekkel és tapasztalataink által kicsit magasabb szintre lépve. A Moziestek is helyet kaptak, hiszen nagy örömünkre a falubeliek azzal a kérdéssel/ kéréssel halmoztak el, hogy mikor lesz a következÅ‘ filmest. Idén került sor elÅ‘ször egyesületünk szervezésében a Mikulás Kupára, ugyanis a 2014- es évben  Demeter Norbert, Ferencz János és Gábor Csongor rendezték meg a turnét. Mindezek mellett nekünk is kijárt a szórakozás, tapasztalnunk és megfigyelnünk nekünk is kellett. Nyáron ifjúsági rendezvényeken/hétvégéken vettünk részt, fiúbandánk fociturnékon képviselt.
​
​
    2016-os év
​
   Évünket számos tervvel indítottuk, szerettünk volna belÅ‘lük minél többet kihozni, sÅ‘t mindeniket megvalósítani. Már január elején nagy szervezkedéshez fogtunk és heti 3-4 próbával bÅ‘vítettük mindennapi programunkat, hiszen közelgett február és már a másodjára megszervezésre kerülÅ‘ Kosaras bál, ahová meghívtuk falunk összes házaspárját, hiszen minden korosztály számára igyekeztünk programokkal készülni.
   Ezt követte a kokárda készítÅ‘ est, ahol mindenki saját kokárdát készíthetett magának és ezen kívül kiosztásra is került nagyon sok az ünnepségen.
   Ezután kicsit az emberek számára passzívabbak lettünk, viszont mi ugyanúgy minden hétvégén összeülést tartottunk, nagyon terveztünk, ifjúsági hétvégéken vettünk részt és nagy erÅ‘vel terveztük a nyarunkat. Sajnos idÅ‘hiány miatt nem tudtuk ebben az évben megrendezni a gyermeknapot, amit pótolni fogunk.
    Legnagyobb rendezvényünk, a Sátortábor közeledett, amire buzgón írtuk a pályázatokat, számtalan papírmunka, millió ötlet. Idén fellépÅ‘ket hívtunk meg mindkét estére, eseményünk elÅ‘tt két hónappal már hírdettük és más dolgunk nem volt csak mindent tökéletesíteni és várni a csapatok jelentkezését. Végül minden nem úgy alakult, ahogyan terveztük, és a fellépÅ‘inket vissza kellett mondjuk rendezvényünk kezdetének reggelén, ugyanis problémákba ütköztünk. Egy másik megoldást mégis kiötleteltünk, ami bár fel nem ért a tervezettel, de kárpótólni próbáltunk mindenkit. Abban biztosak voltunk, hogy ez nekünk volt a legrosszabb, de hát ezt is meg kellett oldanunk.
   Ezenkívül moziestet szerveztünk, nyarunk hónapját estenként a foci is betöltötte ugyanis minden magyar EB mérkÅ‘zést, a végén pedig az elÅ‘döntÅ‘ket és a döntÅ‘t is kivetítettük és együtt szúrkolhattunk kedvenc csapatunknak, játékosainknak.
   Az évünket pedig egy eléggé sikeres rendezvényünkkel, a Mikulás Kupával zártuk, amely a sepsikÅ‘röspataki sportcsarnokban volt megrendezve egy egész hétvégén, ahol a focicsapatok játszhattak egymás ellen és az igen értékes nyereményekért.
​
​
bottom of page